Bicykel nemusím ale toto bola paráda..

Ak máte záľubu v dvoch kolesách na vlastný pohon, máme pre Vás malú inšpiráciu .....Jedno ráno vyrazili z Pavčinej Lehoty smerom do Lipt. Mikuláša a ďalej, poceste č. 18, okolo Liptovskej Mary, smerom na Liptovský Trnovec , Liptovskú Sielnicu a potom do Kvačian, ktorá je aj východiskovým bodom na návštevu ozaj prekrásnej Kvačianskej Doliny so zachovanými vodnými mlynmi Oblazy.
Potom sme z hlavnej cesty odbočili doprava, smerom do Hliníka. Popri ceste , ktorá vedie okolo Liptovskej Mary ,sú mnohé romantické zákutia lákajúce k zastaveniu... nechajte sa zlákať!
My sme na ďalšej križovatke odbočili vľavo ku Havránku a kostolíku ,ktorý tu ostal ako nemý svedok z čias, keď tam, kde je dnes priehrada stáli mnohé dediny... . Je tam aj malá pláž, a tak sme ju radi navštívili a trochu spláchli vrstvy soli z našich tiel.
Ďalej sme išli ku hrádzi a popri závore sme prešli na druhú stranu do Liptovských Vlašiek a Vlách. Na križovatke sme odbočili doľava a nabrali smer Lipt. Kríž. Na kopci, kde už vidno dedinu sme zabočili na poľnú cestu doprava a popri družstve sme prešli na koniec Liptovského Kríža a potom do dedinky Lazisko. V Lazisku nájdete aj Drevený artikulárny kostol , ktorý je postavený bez jediného klinca. Na konci dediny sme sa my pobrali doľava a štrkovou cetičkou potom už len cez kopec popod horu do Pavčinej Lehoty.
Táto cyklotrasa je ozaj vydarená, celý LIPTOV máte ako na dlani  a ak sa podarí a počasie dovolí, radi veru pôjdeme opäť!